ГДБОП задържа 16-годишен пловдивчанин като втори подател на злоумишлени сигнали за

...
ГДБОП задържа 16-годишен пловдивчанин като втори подател на злоумишлени сигнали за
Коментари Харесай

16 годишен от Пловдив е вторият задържан за бомбените заплахи срещу училищата

ГДБОП задържа 16-годишен пловдивчанин като втори подател на злоумишлени сигнали за бомби в училища. Установен е неговият приятел, с който са пращали мейла и са основали Телеграм канал, посредством който да упражняват напън.
Прочетете още
Детето живее квартал Столипиново, регион " Източен " в Пловдив. В момента пред дома му има засилено полицейско наличие, а достъпът до постройката е блокиран. Жилището се претърсва. 

*Обновена -16:50ч. 

Момчето бе изведено под засилена защита от вкъщи му. Предстои той да бъде разпитан. 



Вчета за същото бе задържан и възпитаник от елитна гимназия в София. На 31 март до няколко обществени имейл адреса и до имейла на ГДБОП са изпратени известия за сложени взривни устройства във всички учебни заведения в Пловдив, Ямбол, София и Бургас. Изискани са данни от британска компания, от чиито сървъри е изпратен заплашителния мейл. Установено, е че пощенската кутия е основана няколко часа преди изпращането на мейла.



Припомняме, че поради множеството закани за сложени взривни устройства, които постановиха незабавна евакуация на учебните заведения, кметът на Пловдив разгласи 31 март за неучебен ден. 

Очаквайте детайлности!







Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР